Jesienny makaron z kurkami, parmezanem i pistacjami

Składniki:

  • kurki- 400g
  • makaron tagiatelle pełnoziarnisty – 200g
  • ser parmezan/ Grana Padano – 40g
  • pistacje – 4 łyżki
  • kapary – 4 łyżki
  • natka pietruszki – 0,5 pęczka
  • papryczka chili – 0,5 sztuki
  • czosnek – 3 ząbki
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • pieprz, sól

Wykonanie:

Makaron ugotować al dente. Na oliwie podsmażyć czosnek, papryczkę chili, kurki. Dodać posiekaną natkę pietruszki, kapary, obrane pistacje zamieszać. Przyprawić pieprzem i odrobiną soli (uwaga – kapary i parmezan są słone, więc uważać na ilość soli). Na makaron nakładać farsz z patelni, posypać tartym serem.