Sałatka z brokułem i ogórkiem kiszonym w sosie czosnkowym

Składniki:

  • brokuł – 1 sztuka (ok. 500g)
  • jogurt naturalny – 9 łyżek ( 180g)
  • ogórki, kiszone – 4 sztuki ( 240g)
  • kukurydza konserwowa – 1 mała puszka (140g)
  • jajko – 2 sztuki (120g)
  • czosnek – 2 ząbki (10g)
  • pomidorki koktajlowe – 10 sztuk (200g)
  • mielona papryka słodka
  • sól
  • pieprz
  • bazylia
  • oregano

Wykonanie:

1. Brokuł ugotuj al dente.

2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w ćwiartki.

3. Ogórka pokrój w plasterki, pomidorki w ćwiartki.

4. Przygotuj sos (jogurt naturalny + przyprawy + przeciśnięty przez praskę czosnek)

5. Wszystkie składniki wymieszaj i zalej sosem.